dec
20

Tegnap megvolt az előkarácsonyi ebéd a legkedvesebb barátainkkal. Elég jól sikerült, hatan hétfelé dőltünk utána a jóllakottságtól. Ennek örömére jöjjenek most szépen sorban a menü egyes tételei. Az előétel narancsos májpástétom volt. Az alaprecept Stahl Judité (currys májpástétom).

Hozzávalók:
Fél kg csirkemáj
20 dkg vaj
Egy kis fej hagyma
Egy narancs
2-3 evőkanál balzsamecet
Fél dl Portói
Só, bors

A csirkemájat megtisztítom, falatnyi darabokra vágom. A hagymát apróra vágom és egy serpenyőben (én wokban) úgy 5 dkg vajon megpárolom. Ha már üveges rádobom a májat és néha megkeverve megsütöm (miközben próbálom a csapkodó-köpködő máj támadásait kivédeni). A májat nem kell kiszárítani, nem baj a ha a darabok közepe egy egészen picit rózsaszín marad. A megsült májat egy tányérba szedem (ha üveg a turmix, akkor lehet egyenesen abba), a serpenyőt visszateszem a tűzre, beleöntök úgy 2-3 evőkanál balzsamecetet és fél deci portóit. Amíg sistereg és forr, belereszelem a narancs héját és belefacsarom a levét (nem baj ha egy kis narancshús is megy bele). Miután a narancslével is összeforraltam leveszem a tűzről. A májat belepakolom a turmixba a vajjal, ráöntöm a narancsos-portóis szószt, sózom, borsozom (ez el is maradhat) és jó alaposan összeturmixolom. Tálalás előtt 1-2 órára hűtőbe teszem.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://dike.blog.hu/api/trackback/id/tr452527270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása