Avagy mit főzzünk, ha unjuk a marhapörköltet. Úgy 2-3 hónapja bukkantam rá erre az ételre, miközben ötletet kerestem a hétvégi menühöz, azóta már elkészült párszor. Ne salátán és grillezett csirkemellen szocializálódott fitneszlédiket hívjunk ebdére, ha ezt főzzük. Marhahús, sok hagyma és barnasör adják az alapot, a barnacukor és a dijoni mustár teszi pikánssá.
Hozzávalók:
Egy kg marhahús (nálam comb)
Fél kiló hagyma
2 üveg Leffe
10 dkg vaj
Egy ek barnacukor
Egy ek liszt
Fél tk kakukkfű
1-2 gezed fokhagyma
2 babérlevél
Só, bors
Dijoni mustár ízlés szerint
Szükség szerint víz/alaplé
A húst nagyobb kockára vágjuk és olvasztott vajon 2-3 részletben körbepirítjuk. A kész húst megfelelő méretű hőálló tálba tesszük. Az utolsó adag után utánpótoljuk a vajat és a karikára vágott hagymát és a fokhagymát megpároljuk, majd a cukor hozzáadásával karamellizáljuk. Ezután ráteszünk egy kanál lisztet, összeforgatjuk és felengedjük a sörrel. Beletesszük a fűszereket, összeforraljuk. Ezután ráöntjuk a húsra, lefedjük és 150fokos sütőbe tesszük. Úgy félóránként ránézünk, kicsit megkeverjük és ha kell, felöntjük vízzel/alaplével. Mikor majdnem kész, belekeverünk 1-2 teáskanál mustárt. A hústól függően 2-3 óra kell neki. Dijoni mustáros pirítóssal vagy krokettel, sültkrumplival tálaljuk. Meg sok sörrel :)