Szerdán az egyik kedves ismerősömnél láttam egy receptmagazint (én már évek óta nem veszek ilyet, leginkább fejből és netről főzök, illetve a meglevő szakácskönyveimből), amit gyorsan átlapoztam. Volt benne egy fehércsokis kókuszkocka recept, ami megihletett, így született meg pénteken az immáron mandulás-fehércsokis kókuszkocka.
Hozzávalók:
8 dkg vaj vagy margarin
20 dkg cukor (én nádcukrot használtam)
2 tojás
15 dkg darált mandula
15dkg liszt
1,5 dl tej
egy sütőpor
20 dkg fehércsokoládé
2,5dl tejszín
20dkg kókuszreszelék
A cukrot, a megolvasztott vajat és a két tojást habosra kevertem, belekevertem a mandulát, majd felváltva 2-3 adagban hozzáadtam a tejet és a sütőporos lisztet. A tejet nem mértem pontosan, lehet, hogy 1,7 dl volt, nagyjából piskóta sűrűségű volt a tészta. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem és 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából fél óra alatt megsütöttem.
Amíg sült a tészta a tejszínt felforrósítottam, beletördeltem a csokit és simára kevertem. A kihűlt és kockára vágott tésztát megforgattam előbb a csokiban majd a kókuszreszelékben.