jún
8

Baklavás jégkrém

Címkék: jégkrém baklava | Szerző: Dike | 8:49 pm

Első találkozásom az igazi baklavával nem volt túl fényes. Túl édes volt, túl ragacsos, túmacs. Aztán anyósomnál ettem újra és megszerettem. Az igazi baklava nem a töröknél kapható száraz, csupatészta, aligdió cucc. A házi (legalábbis Szerbiában) puha, tocsog a mézes/cukros szószban, tele van dióval és mazsolával. Nos, a nemrég felfedezett baklava ízű jégkrém ha lehet, még ennél is jobb. Tömény vaníliajégkrém, tömve nagy diódarabokkal, tört mogyoróval, mazsolával, füge és narancshéj darabkákkal. Egész egyszerűen tökéletes. Óvatosan kell bánni vele, mert nagyon eteti magát. Eddig a Corában találtam csak, a márkája Augusto és olcsóbb, mint a Carte D'or.

A bejegyzés trackback címe:

https://dike.blog.hu/api/trackback/id/tr21172394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.