ápr
23

Hozzávalók (1 mama+baba adag):
0,5 l paradicsomlé
10-15 dkg szarvacska (étvágyfüggő :-) )
1-2 dl víz, egy gombóc mozzarella
1 kávéskanál só
oregánó, bazsalikom ízlés szerint


Elkészítés:
A paradicsomlevet egy dl vízzel odatesszük felforrni, közben kimérjük a tésztát. Ha felforrt a paradicsom beletesszük a tésztát, a sót és az előírt főzési időnél 1-2 perccel tovább főzzük. Érdemes lefedni, mert köpköd :-( Időnként megkeverjük és szükség szerint hozzáöntünk még 0,5-1 dl vizet. Míg fő felkockázzuk a sajtot és az utolsó 1-2 percben a tésztához adjuk, addig keverjük, míg el nem olvad. Fűszerezzük, tányérba szedjük és amíg hűl letörölgetjük a tűzhely körül a paradicsompacákat :-) Pár kocka sonkával vagy apró kockákra vágott cukkínivel még fel lehet turbózni, ezeket kb a tésztával egy időben tegyük bele.

nov
29

Az előző évek minimál adventi "koszorúja" (fekete gyertyatálon 4db piros vagy fekete és fehér gyertya) után idén megembereltem magam és igazi koszorút készítettem. Vagyis majdnem igazit, mert mézeskalácsból van fenyő helyett. Az elmúlt kb 20 évben a legtöbb mézeskalácsos próbálkozásom csúfos kudarcba fulladt, dobócsillagnak is beillő, kőkemény végeredménnyel. Idén viszont Limarához mentem receptért (mint kb minden sütéssel kapcsolatos témában az elmúlt hónapokban) és most sem csalódtam. Bónuszként nem csak jól működő mézeskalács receptet találtam, hanem inspirációt is a koszorú elkészítéséhez, díszítéséhez.

A recept eredetiben Limarától:

Mézeskalács tészta:

  • 40 dkg méz
  • 30 dkg margarin

Mikróban összemelegítem, míg a margarin elolvad.

  • 50 dkg porcukor
  • 6 egész tojás
  • 2 tk. szódabikarbóna
  • 1 cs. mézeskalács fűszerkeverék

Ezeket összeturmixolom.

  • 1,5 kg liszt

A mézet és a turmixot alaposan elkeverem, majd fakanállal belekeverem a lisztet is. Nem lesz kemény a tészta, így jó, csak váljon el az edény aljától.
Legalább 1 napig pihentetem letakarva szobahőmérsékleten.
160 fokos sütőben sütöm 8-10 percig.

Én hűtőbe tettem pihenni a tésztát (sütés előtt érdemes átgyúrni, hogy felpuhuljon), és 8-10 helyett inkább 12 percre volt szükség, hogy megsüljenek, de érdemes 8 perccel kezdeni, a vastagságtól is függ. Én a vastag, duci, puha mézeseket szeretem. A fenti mennyiségből kb 15 tepsinyi mennyiség lesz (egyelőre csak hárommal sütöttem ki).

478206_3947328563844_98830340_o.jpg

Jó informatikusként/programozóként előre, szépen papíron megterveztem a koszorút (persze nem olyan lett végül), ezt érdemes megtenni, hogy lássuk, milyen formákat kell szaggatni, hogyan férnek el az alapon, maga az alap a kiszemelt tálon stb. Nálam az alap egy sima körlap, amit egy éles szélű fazékfedővel szaggattam ki :) Más forma esetén, vagy alkalmas méretű, mézeskalácsra helyezhető és körbevágható tárgy hiányában a kívánt formát papírra kell rajzolni, kivágni, majd a kinyújtott mézeskalácsra helyezni és késsel körbevágni.
Sütiszaggató formákat kb bárhol lehet kapni ilyentájt, én az Aldiban vettem egy egész jó szettet pár hete de pl az Ikeában is cuki és megfizethető formák vannak. Találtam hobbiboltban gyönyörű formájú és szuper minőségű szaggatókat is, de darabja többe került mint az én 25 darabos szettem.
A mécsesek helyét ki lehet előre is vágni a formákból, de nem igazán érdemes, mert sülés közben ahogy a tészta dagad úgy megy össze a luk. Én utólag szúrtam ki a megsült formákat egy pogácsaszaggatóval.

381598_3948443391714_84393015_n.jpg

A szalag befűzése a tésztába nem túl bonyolult feladat, viszont macerás, időigényes és morzsás. Érdemes előre (de persze sütés után) kilyuggatni a tésztát, pl egy vastagabb szívószállal. A befűzéshez szintén nagy segítség egy szívószálból vágott darab, amibe beledugjuk a szalag egyik végét, a szívószálat ugyanis könnyebb átdugni a tésztán mint a szalagot.

A formákat írókával (recept szintén Limaránál, a mézeskalács recept alatt) hozzá kell ragasztani az alaphoz, hogy ne mászkáljanak el, ehhez 3 kis pötty az aljára bőven elég. Nem nagyon bízom a saját kézügyességemben (ez szerintem a szívecskékre rajzolt minta bonyolultságából is látszik), így a díszítéshez íróka helyett a Dr. Oetker dekortollát használtam (fehér, piros, sárga és zöld tubusok egy dobozban), a  kis tubusokat könnyebb irányítani mint egy zacskónyi cukros tojásfehérjét. Hátránya, hogy a mennyiségéhez képest drága és nem túl természetes összetevőkből áll, ezért tényleg csak dísznek jó. Az ennivaló mézeseket már én is igazi írókával fogom díszíteni.

15220_3948634716497_167745122_n.jpg

dec
21

És akkor jöjjön a sült pulykához dukáló köret receptje.

Burgonyafelfújt hozzávalók:
1 kg krumpli
15dkg vaj
2dl tej
15 dkg reszelt sajt
2 tojás
Só, szerecsendió

A krumplit felkockázom és sós vízben megfőzöm. Ha megfőtt leszűröm, hozzáadom a vajat és a tejet és krumplinyomóval összetöröm. Ezután belekeverem a sajtot, a tojások sárgáját és jó adag szerecsendiót is reszelek bele. A tojások fehérjét habbá verem és beleforgatom az elkészített krumplipürébe. A masszát kivajazott, zsemlemorzsával megszórt jénaiba (vagy egyéb sütőformába) öntöm és 180 fokos sütőben kb fél óra alatt megsütöm. A sütőedény ne legyen nagyon tele, mert sütés közben jópár centit emelkedik a massza (jó felfújthoz méltóan). Utána persze/sajnos össze is esik kissé, nem kell rajta pánikolni, az élvezeti értékén nem ront.

Áfonyaszósz hozzávalók:
30dkg fagyasztott áfonya
fél dl vörösbor
fél dl portói
3-4 ek cukor (ízlés szerint, de ne legyen túl édes)

Az áfonyát a cukorral és a borral odateszem főzni, néha megkavargatom. 30-40 perc főzés (mikor rájövök, hogy nem hajlandó besűrűsödni) után hozzáöntöm a portóit, összeforalom és készen is van.
 

dec
20

És akkor következzenek a főétel receptjei, elsőként a Hatalmas Madár.

Hozzávalók:
1 db bébipulyka (esetemben 4,5 kg, ez ha semmi más kaja nincs akkor is bőven elég 6 embernek, egy komplett menüsorban inkább tíznek)
35 dkg vaj
Zöldfűszerek: petrezselyem, bazsalikom, zsálya, rozmaring, majoranna
2 közepes hagyma
4 gerezd fokhagyma
Só, bors

A megtisztított, megmosott egész pulykát megtörölgetem és óvatosan fellazítom a bőrét. A vajat összekeverem a fűszerekkel (ehhez jó előre ki kell venni a hűtőből, hogy puha legyen), borssal és kb egy evőkanél sóval.  A fűszeres vajat betöltöm a bőre alá (ehhez egy habzsák jó szolgálatot tesz), hogy mindenhová jusson. A megpucolt hagymát és a fokhagymát beteszem a hasüregébe (akár almát is lehet), majd a lábait összekötözöm fehér cérnával (a szárnyát nem kellett hozzátűznöm, mivel levágtuk levesnek). Megpróbálom beletuszkolni egy nagyméretű sütőzacskóba, majd rájövök, hogy nem lesz jó, ezért kiszedem belőle :) Beteszem egy megfelelő méretű tepsibe hátával lefelé, öntök alá úgy 1,5 dl vizet és befedem alufóliával. Ezt követően beteszem a 180 fokra előmelegített sütőbe (a rácsot a szokásos magasságnál lentebb kell helyezni) 1,5-2 órára. Mikor megpuhult (villával és húshőmérővel szurkálni ér, mikor a melle legvastagabb részének legmélyén megvan a 80-90 fok akkor már nagy baj nem lehet) leveszem róla a fóliát és még sütöm 20-30 percet, hogy a bőre is megpiruljon. Amikor készen van egy markos férfiember segítségével és némi ügyeskedéssel átmenekítem egy tálra. A tepsiben levő fűszeres-vajas pecsenyelét pedig kis tálkákba szedem és feltálalom a hús mellé.

dec
20

És akkor még egy narancsos recept mára.

Hozzávalók:
1l 100%-os narancslé
2dl tejszín
1 evőkanál keményítő
Egész fahéj, szegfűszeg, vaníliás cukor
4-5 evőkanál nádcukor (fehér is jó)
Sült gesztenye
 

A narancslevet felforralom a fűszerekkel és a cukorral, közben a tejszínt elkeverem a keményítővel. Mikor felforrt a narancslé folyamatos keverés mellett beleöntöm a tejszínt, megvárom míg felforr és készen van. Tálaláskor a tányérba teszek összevágott sült gesztenyét és arra szedem a meleg levest. Pirított szeletelt mandula és tejszínhab se rontja el. Nyáron hidegen érdemes tálalni.
 

 

dec
20

Tegnap megvolt az előkarácsonyi ebéd a legkedvesebb barátainkkal. Elég jól sikerült, hatan hétfelé dőltünk utána a jóllakottságtól. Ennek örömére jöjjenek most szépen sorban a menü egyes tételei. Az előétel narancsos májpástétom volt. Az alaprecept Stahl Judité (currys májpástétom).

Hozzávalók:
Fél kg csirkemáj
20 dkg vaj
Egy kis fej hagyma
Egy narancs
2-3 evőkanál balzsamecet
Fél dl Portói
Só, bors

A csirkemájat megtisztítom, falatnyi darabokra vágom. A hagymát apróra vágom és egy serpenyőben (én wokban) úgy 5 dkg vajon megpárolom. Ha már üveges rádobom a májat és néha megkeverve megsütöm (miközben próbálom a csapkodó-köpködő máj támadásait kivédeni). A májat nem kell kiszárítani, nem baj a ha a darabok közepe egy egészen picit rózsaszín marad. A megsült májat egy tányérba szedem (ha üveg a turmix, akkor lehet egyenesen abba), a serpenyőt visszateszem a tűzre, beleöntök úgy 2-3 evőkanál balzsamecetet és fél deci portóit. Amíg sistereg és forr, belereszelem a narancs héját és belefacsarom a levét (nem baj ha egy kis narancshús is megy bele). Miután a narancslével is összeforraltam leveszem a tűzről. A májat belepakolom a turmixba a vajjal, ráöntöm a narancsos-portóis szószt, sózom, borsozom (ez el is maradhat) és jó alaposan összeturmixolom. Tálalás előtt 1-2 órára hűtőbe teszem.
 

dec
12

És még egy gyors recept mára, a kedvenc téli italunké.

Másfél liternyi puncs "receptje": Fél liter vízből főzők valamilyen téli-fűszeres teát (lehet fekete tea vagy gyümölcstea is, zölddel ne kísérletezzünk), beleöntök fél liter narancslevet, teszek még bele pár darabka fahéjat és szegfűszeget, valamint ízléstől és a bor savasságától függően 3-4-5 evőkanál cukrot (nádcukor). Mikor a narancsleves tea már elég forró akkor hozzá öntök fél liter vörösbort is és ezt az egyveleget is jól felforrósítom. Forralni kár, nem marad benne alkohol :)

dec
12

Szerdán az egyik kedves ismerősömnél láttam egy receptmagazint (én már évek óta nem veszek ilyet, leginkább fejből és netről főzök, illetve a meglevő szakácskönyveimből), amit gyorsan átlapoztam. Volt benne egy fehércsokis kókuszkocka recept, ami megihletett, így született meg pénteken az immáron mandulás-fehércsokis kókuszkocka.

Hozzávalók:
8 dkg vaj vagy margarin
20 dkg cukor (én nádcukrot használtam)
2 tojás
15 dkg darált mandula
15dkg liszt
1,5 dl tej
egy sütőpor
20 dkg fehércsokoládé
2,5dl tejszín
20dkg kókuszreszelék
 

A cukrot, a megolvasztott vajat és a két tojást habosra kevertem, belekevertem a mandulát, majd felváltva 2-3 adagban hozzáadtam a tejet és a sütőporos lisztet. A tejet nem mértem pontosan, lehet, hogy 1,7 dl volt, nagyjából piskóta sűrűségű volt a tészta. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem és 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából fél óra alatt megsütöttem.

Amíg sült a tészta a tejszínt felforrósítottam, beletördeltem a csokit és simára kevertem. A kihűlt és kockára vágott tésztát megforgattam előbb a csokiban majd a kókuszreszelékben.

dec
8

Folytatódik a vega hét! Tegnap cukkinis rakott krumplit csináltam.

Hozzávalók (egy főre):
Egy nagyobb krumpli
10-15 dkg cukkini
egy tojás
2 ek tejföl
só, bors
reszelt sajt

A nyers krumplit és a cukkinit vékonyra karikáztam (gyaluval) és egy kiolajozott mini tepsibe rétegeztem felváltva. 180 fokra előmelegített sütőbe tettem fóliával letakarva 15-20 percre. Közben a tojást összekevertem a tejföllel, sóztam-borsoztam (ízlés szerint mehet bele esetleg fokhagyma vagy zölfdűszerek). 20 perc múlva levettem a fóliát a tepsiről, ráöntöttem a tojásos tejfölt és még 15-20 percig sütöttem, majd az utolsó 5 percben rászórtam a reszelt sajtot, hogy ráolvadjon és megpiruljon. Tálaláskor érdemes hozzá tejfölt vagy joghurtot adni. Hús mellé köret is lehet.
 

dec
7

Mostanában kívánom a húsmentes ételeket, elég sokat rendeltem a vegafutártól is. Tegnap viszont ráértem délután, úgyhogy bevásároltam és magam alkottam az alábbi ebédet mára. Fotó nincs, mire eszembe jutott már belegyömöszöltem az ebédesdobozba a padlizsánokat.

Töltött padlizsán
Hozzávalók (egy-két főre):
egy db 30-35 dekás padlizsán
5 dkg rizs
egy kis fej hagyma
egy paradicsom
reszelt sajt
só, bors

Az apróra vágott hagymát pici olajon megdinszteltem, rádobtam a rizs, megfuttattam, felöntöttem vízzel, sóztam-borsoztam, megfőztem. Közben a padlizsánt megmostam, hosszában félbe vágtam és kikapartam a közepét, hogy kb fél centis széle maradjon. A kiszedett padlizsánnak kb a felét összeaprítottam, belekevertem a megfőtt rizsbe. Felkockáztam a paradicsomot (aki nem lusta az hámozza meg előtte) és azt is belekevertem a rizsbe. Kevertem a masszához még úgy 4-5 dkg reszelt sajtot (füstölt kecskesajt volt otthon, de bármilyen erősebb ízű jó bele) és megtöltöttem vele a padlizsánokat. 170 fokos sütőben kb 40 perc kell neki (függ a padlizsán "falvastagságától" és hogy mennyire főve szeretjük a zöldségeket, engem nem zavar a kissé nyers állapot). Joghurttal tálaljuk (amit ízlés szerint lehet fűszerezni fokhagymával, zöldfűszerekkel).

Nem csak vegetáriánus, de gluténmentes is.
 

nov
9

A málna és a fehércsoki páros nagy kedvenc felénk, így sokat nem kellett gondolkoznom, hogy milyen sütit csináljak hétvégén a 8. éves évfordulónkra. Eredetileg kicsit más formában képzeltem el ezt a tortát (nagy gyümölcstorta formában sütve és plusz 1-2 extrával), de birizgálja a fantáziámat a cupcake, ezért ez most "olyasmi" lett. Azért nem cupcake, mert piskóta tésztával csináltam.

okt
3

Carbonnade

Címkék: sör hagyma marha mustár ebéd | Szerző: Dike | 1:18 pm

Avagy mit főzzünk, ha unjuk a marhapörköltet. Úgy 2-3 hónapja bukkantam rá erre az ételre, miközben ötletet kerestem a hétvégi menühöz, azóta már elkészült párszor. Ne salátán és grillezett csirkemellen szocializálódott fitneszlédiket hívjunk ebdére, ha ezt főzzük. Marhahús, sok hagyma és barnasör adják az alapot, a barnacukor és a dijoni mustár teszi pikánssá.

Hozzávalók:
Egy kg marhahús (nálam comb)
Fél kiló hagyma
2 üveg Leffe
10 dkg vaj
Egy ek barnacukor
Egy ek liszt
Fél tk kakukkfű
1-2 gezed fokhagyma
2 babérlevél
Só, bors
Dijoni mustár ízlés szerint
Szükség szerint víz/alaplé

A húst nagyobb kockára vágjuk és olvasztott vajon 2-3 részletben körbepirítjuk. A kész húst megfelelő méretű hőálló tálba tesszük. Az utolsó adag után utánpótoljuk a vajat és a karikára vágott hagymát és a fokhagymát megpároljuk, majd a cukor hozzáadásával karamellizáljuk. Ezután ráteszünk egy kanál lisztet, összeforgatjuk és felengedjük a sörrel. Beletesszük a fűszereket, összeforraljuk. Ezután ráöntjuk a húsra, lefedjük és 150fokos sütőbe tesszük. Úgy félóránként ránézünk, kicsit megkeverjük és ha kell, felöntjük vízzel/alaplével. Mikor majdnem kész, belekeverünk 1-2 teáskanál mustárt. A hústól függően 2-3 óra kell neki. Dijoni mustáros pirítóssal vagy krokettel, sültkrumplival tálaljuk. Meg sok sörrel :)
 

okt
1

A hétvégén amerikai palacsintát sütöttem és bevillant, hogy milyen jó kis desszert lenne diófagyival és juharsziruppal a barátokkal elköltendő előkarácsonyi vacsorán. Szenteste ha minden jól megy hazamegyünk Újvidékre. Szóval az amerikai palacsinta köré felépítettem a teljes menüsort :) Lehet finomítgatok még rajta, de az alapok megvannak:

Előétel: Narancsos májpástétom libamájjal

Leves: Narancskrémleves

Főétel: Sült pulyka, sajtos burgonyafelfújt, vörösboros áfonyamártás, gesztenyemártás

Desszert: amerikai palacsinta diófagylalttal és juharsziruppal

nov
14

Kókuszos szaloncukor

| Szerző: Dike | 9:15 pm

Nem kapott még el a karácsonyi láz, a készülődésem egyelőre kimerül a nézelődésben. Érdeklődésem középpontjában most épp a házi szaloncukrok állnak. Kókuszos és marcipános mindenképpen tervben van. Mivel marcipános bonbont már tavaly is csináltam, azon nem nagyon van mit kipróbálni. A kókuszosat viszont tesztelni akartam, erre ma került sor. Nem bonyolítottam túl. 25 dkg cukrot felolvasztottam 0,8dl vízben és a forrástól számítva folyamatosan kevergetve főztem kb 10 percet, míg elég sűrű lett és kicseppentve már nem folyt szét. Levettem a tűzről és kevergetve hűtöttem. Aztán belekevertem 10dkg fehércsokit, 2dkg vajat és kb 10dkg kókuszreszeléket. Ettől az egész massza kézmelegre hűlt. A masszából nagyjából szaloncukor méretű hengereket (fogjuk rá) formáztam és egy alufóliára tettem őket. Ebből a mennyiségből 36 db lett. Egy tálkában étcsokit olvasztottam és az időközben már megszilárdult darabokat egy villa segítségével megforgattam benne és szintén alufóliára pakoltam. 20dkg csoki fogyott el. A darabok nem lettek szépek és szabályosak, de ez ritkán zavar :-) Kicsit tömény, elég édes, de határozottan kókuszos szaloncukorra hasonlít. A csomagolás még egy szép menet lesz, egyelőre egy tálban, lefedve vannak a hűtőben.

jún
25

Nem, ez a gyors kaja nem az. Nem gyanús eredetű és minőségű, ízfokozókkal, sóval és olajjal telített gyorséttermi izé. Ez egy egészséges, gyors, teljesen tej-, tojás- és gluténmentes ebéd/vacsora. Esetemben a zöldségek saját termelésűek, szóval majdnem bio is. Az adag egyszemélyes (és enyhén diétás), de persze több főre is elkészíthető.
 

Cukkinis-paradicsomos fussili
Hozzávalók:
2-3 db paradicsom, mérettől függően
10-15 dkg cukkini
8dkg fussili (rizslisztből, RisoGallo, a Corában néha lehet kapni)
pici olívaolaj, só, oregánó, fokhagyma, fehérbors

A paradicsom héját lehúztam, összedaraboltam, pici lábasban odatettem főni egy kevés olívaolajjal és sóval. Közben feltettem főni a vizet a tésztának. Összekockáztam a cukkinit (3db, ujjnyi karika egy nagyobb példányból), és mikor már majdnem kész volt a paradicsom, beleszórtam, a fűszerekkel együtt. Innen már csak pár percet hagytam főni, majdnem nyersen szeretem a cukkinit. A kifőtt tésztát beleforgattam és kész. Picit megmelegítettem ebéd előtt, de aki szereti a hideg tésztasalátákat, az úgy is eheti.    Nagyjából 400 kalóriából megvan.

jún
8

Baklavás jégkrém

Címkék: jégkrém baklava | Szerző: Dike | 8:49 pm

Első találkozásom az igazi baklavával nem volt túl fényes. Túl édes volt, túl ragacsos, túmacs. Aztán anyósomnál ettem újra és megszerettem. Az igazi baklava nem a töröknél kapható száraz, csupatészta, aligdió cucc. A házi (legalábbis Szerbiában) puha, tocsog a mézes/cukros szószban, tele van dióval és mazsolával. Nos, a nemrég felfedezett baklava ízű jégkrém ha lehet, még ennél is jobb. Tömény vaníliajégkrém, tömve nagy diódarabokkal, tört mogyoróval, mazsolával, füge és narancshéj darabkákkal. Egész egyszerűen tökéletes. Óvatosan kell bánni vele, mert nagyon eteti magát. Eddig a Corában találtam csak, a márkája Augusto és olcsóbb, mint a Carte D'or.

máj
18

Egy kis India

Címkék: vacsora indiai naan vegafutár | Szerző: Dike | 8:06 pm

Szombaton Safy és Nóri jött hozzánk vacsorára, én meg a régen beígért Vindaloo curryt gondoltam nekik elkészíteni. Azt ugyan nem kalkuláltam bele, hogy Safy egy hét marokkói tartózkodás után nem feltétlenül kíván egzotikus kaját, de bejött nekik. A múlt heti Vegafutáros zöldséges curryn felbuzdulva ilyet is csináltam, Butter chicken alapból. Imádom az Asian Home Gourmet fűszerpasztáit! A csirkés Vindaloo isteni csípős lett, a zöldséges (krumpli, répa, brokkoli) pedig kellemesen szószos és fűszeres a paradicsomos-tejfölös Butter Chickentől (eredeti nevén Murgh Makhani). Hirtelen felindulásból úgy döntöttem, naan kenyeret is sütök hozzá. A receptet Zsófi foodblogjában találtam, teljesen jó lett és pofon egyszerű.

A fűszerpaszta készletem viszont kifogyott, úgyhogy időszerű egy látogatás a Wesselényin lévő Szép Kis Indiába, feltankolni csípős-savanyú leves és mindenféle curry alapokból.

ápr
20

Mesebolt

Címkék: könyv mese gazdag erzsi mesebolt | Szerző: Dike | 11:09 pm

Gazdag Erzsi-Mesebolt

Volt egyszer egy mesebolt,

abban minden mese volt.

Fiókjában törpék ültek,

vizilányok hegedültek.

Öreganyók szőttek-fontak,

apró manók táncba fogtak.

Kaszás pók varrt az ablakban,

lidérc ugrált az udvarban.

A lámpában ecet égett.

Az egylábú kettőt lépett.

Cégére egy tündér volt.-

... Ilyen volt a mesebolt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hétvégén Dobogókőn voltam céges fejtágításon, a hotelben volt egy könyvesbolt, ott találtam meg gyermekkorom sarokkövét, a Meseboltot. Alapvetően  Sógórnőm gyerkőceinek vettem, de mire eljut hozzájuk, én is olvasgatni fogom. A verseket tökéletesen kiegészítik K. Lukáts Kató csodás, színes rajzai.