Hozzávalók (1 mama+baba adag):
0,5 l paradicsomlé
10-15 dkg szarvacska (étvágyfüggő :-) )
1-2 dl víz, egy gombóc mozzarella
1 kávéskanál só
oregánó, bazsalikom ízlés szerint
Elkészítés:
A paradicsomlevet egy dl vízzel odatesszük felforrni, közben kimérjük a tésztát. Ha felforrt a paradicsom beletesszük a tésztát, a sót és az előírt főzési időnél 1-2 perccel tovább főzzük. Érdemes lefedni, mert köpköd :-( Időnként megkeverjük és szükség szerint hozzáöntünk még 0,5-1 dl vizet. Míg fő felkockázzuk a sajtot és az utolsó 1-2 percben a tésztához adjuk, addig keverjük, míg el nem olvad. Fűszerezzük, tányérba szedjük és amíg hűl letörölgetjük a tűzhely körül a paradicsompacákat :-) Pár kocka sonkával vagy apró kockákra vágott cukkínivel még fel lehet turbózni, ezeket kb a tésztával egy időben tegyük bele.