dec
21

És akkor jöjjön a sült pulykához dukáló köret receptje.

Burgonyafelfújt hozzávalók:
1 kg krumpli
15dkg vaj
2dl tej
15 dkg reszelt sajt
2 tojás
Só, szerecsendió

A krumplit felkockázom és sós vízben megfőzöm. Ha megfőtt leszűröm, hozzáadom a vajat és a tejet és krumplinyomóval összetöröm. Ezután belekeverem a sajtot, a tojások sárgáját és jó adag szerecsendiót is reszelek bele. A tojások fehérjét habbá verem és beleforgatom az elkészített krumplipürébe. A masszát kivajazott, zsemlemorzsával megszórt jénaiba (vagy egyéb sütőformába) öntöm és 180 fokos sütőben kb fél óra alatt megsütöm. A sütőedény ne legyen nagyon tele, mert sütés közben jópár centit emelkedik a massza (jó felfújthoz méltóan). Utána persze/sajnos össze is esik kissé, nem kell rajta pánikolni, az élvezeti értékén nem ront.

Áfonyaszósz hozzávalók:
30dkg fagyasztott áfonya
fél dl vörösbor
fél dl portói
3-4 ek cukor (ízlés szerint, de ne legyen túl édes)

Az áfonyát a cukorral és a borral odateszem főzni, néha megkavargatom. 30-40 perc főzés (mikor rájövök, hogy nem hajlandó besűrűsödni) után hozzáöntöm a portóit, összeforalom és készen is van.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://dike.blog.hu/api/trackback/id/tr902529486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása